متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/10/07 - 22:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 752
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دکتر محمد اکرمی: وجود چاپگر سه‌بعدی در کنار مراقبان سلامت همانند یک کارخانه داروسازی کوچک عمل می‌کند

استادیار گروه زیست مواد دارویی دانشکده داروسازی، مزایای فناوری چاپگر سه‌بعدی را دقت، سرعت بالا، صرفه اقتصادی و قابلیت دستکاری اشکال دارویی با اهداف مربوطه دانست.

دکتر محمد اکرمی
به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، سخنرانی دکتر محمد اکرمی استادیار گروه زیست مواد دارویی از سری سخنرانی‌های انگلیسی دانشکده داروسازی ۴ دی ۱۴۰۲ به موضوع "3D pharming" به اختصاص یافت.
 
چکیده سخنرانی دکتر اکرمی به شرح زیر است:
"3D pharming" تهیه اشکال دارویی جامد از طریق فرمولاسیون چاپ سه‌بعدی متناسب با نیاز بیمار در حوزه پزشکی فردمحور است.
به عبارت دیگر با نگاه آینده نگاری، مطابق آزمونهای تشخیصی، پروفایل ژنتیکی، پاسخ های فنوتیپی و پاتوفیزیولوژی بیماری، وجود چاپگر سه بعدی در نقطه مراقبت با الزامات مورد تایید غذا و دارو در کنار مراقبان سلامت می تواند مانند یک کارخانه داروسازی کوچک که تمام عملیات های متعدد ساخت اشکال جامد را دور می زند، با سرعت بالا به نیازهای بیمار بر اساس طرح دیجیتالی نرم افزاری پاسخ دهد. 
 
براین‌اساس، قابلیت تنظیم دوز، تنظیم سینتیک آزادسازی دارو، تلفیق چند ماده مؤثره در یک قرص به‌عنوان درمان ترکیبی و حتی درمان هدفمند در زمینه پزشکی فردمحور وجود دارد. از مزایای این فناوری، دقت و سرعت بالا، صرفه اقتصادی و قابلیت دست‌کاری اشکال دارویی با اهداف موردنظر است. دارویی به‌منظور تأمین مواد اولیه چاپگر سه‌بعدی نقاط مراقبتی باشند. 
در ادامه این سخنرانی پس از بیان مفاهیم، شرح تاریخچه چاپ سه‌بعدی، پیشرفت‌های موجود در زمینه "3D pharming" به شرح انواع روش‌های چاپ سه‌بعدی و قابلیت استفاده از هر یک از آنها در توسعه اشکال دارویی در صنعت داروسازی پرداخته شد. 
توضیح این که در پایان دکتر اکرمی با اشاره به برخی انتشارات علمی در حوزه"3D pharming"، به توضیح نحوه انجام مطالعات در این زمینه پرداخت.

 

  • گروه خبری : زیست مواد دارویی,سمینار
  • کد خبر : 255234
کلمات کلیدی
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

تنظیمات پس زمینه